Future Proofing

Is uw Innovatiestrategie wel future-proof?

Check het met onze Innovatiestrategie Synthelyzer ©

Wilt u meer weten hoe u de Innovatiestrategie future-proof kan maken?

Synthelyzer is een samenvoeging van Synthese en Analyse.  Het ontwerpen van een Innovatiestrategie is een complex vraagstuk waarbij veel factoren een grote mate van onzekerheid kennen en moeilijk voorspelbaar zijn. Hoe bedreven de organisatie ook is in het analyseren van deze factoren, de uitkomsten hiervan zijn niet logische bewijsbaar. De stakeholders waarmee u te maken krijgt hebben zo hun eigen perspectief op de toekomst en hebben een eigen belang bij het formuleren van de innovatiestrategie. Tegenstrijdige perspectieven (Innovatieparadoxen) leiden niet zelden tot politieke besluitvorming waarbij de “verliezers” gefrustreerd zijn en weerstand zullen vertonen bij de implementatie van de gekozen strategie. Onze Innovatiestrategie Synthelyzer © is een aanpak waarbij u samen met uw stakeholders instaat wordt gesteld om een synthese te ontwerpen voor de schijnbare tegenstrijdige vraagstukken uit de innovatiestrategie.

De uitkomst is niet een “of-of“, niet een “trade-off“,                         maar “The-best-of-both worlds“.

Enkele voorbeelden van Innovatie Thema’s en Technologieën die leiden tot Innovatieparadoxen

14 Relevante Technologie Trends
Wat zijn voor ons de relevante technologietrends? Wat is de kern van de (nieuwe) technologie? Wat is de timing voor concrete toepassingen? Wat zijn de belangrijkste kansen en bedreigingen voor ons? Wat zijn relevante strategische scenario’s voor ons bedrijf?
14 Business Gamechangers
Wat zijn mogelijk gamechangers die onze bestaande business dramatisch zullen veranderen? Waar zijn de gamechangers op gebaseerd (technologie, operations, commercie)? Hoe kunnen wij bedreigingen ombouwen tot kansen? Wat zijn hierbij de relevante strategische scenario’s voor ons bedrijf?
14 Business Model Innovation
Welke factoren van ons bestaande business model verhinderen onze (waarde) groei? Hoe kunnen wij ons bestaande business model innoveren zodat (waarde) groei weer mogelijk wordt? Wat zijn de belangrijkste risico factoren om het nieuwe model te managen?
14 Digital Innovation
Wat zijn voor ons de relevante trends in digitaliseren? Welke criteria helpen ons keuzes te maken in welke trends wij in onze strategie moeten adresseren? Wat zijn de belangrijkste kansen en bedreigingen voor ons? Wat zijn relevante strategische scenario’s voor ons bedrijf?
14 Blockchain Technology
Wat is de kern van Blockchain Technology? Wat zijn de belangrijkste toepassingen die voor ons relevant zijn? Wat is de timing voordat wij een concrete toepassing op de markt kunnen brengen? Wat zijn de mogelijke gevolgen als wij zelf niet over deze technologie beschikken? Wat zijn relevante strategische scenario’s?
14 Factory of the Future
Wat is de kern van Factory of the Future? Wat zijn de belangrijkste trends die voor ons relevant zijn? Wat is de timing voor concrete toepassingen? Wat zijn de belangrijkste kansen en bedreiging voor ons? Wat zijn relevante strategische scenario’s voor ons bedrijf?
Uw oplossing is altijd maatwerk

Met behulp van onze Innovatiestrategie Synthelyzer © helpen we u met zowel met verdieping van uw analyse als het ontwerpen van Innovatiestrategie Syntheses

Uitvoering

Wilt u meer achtergrond informatie over onze aanpak en inzicht in referenties cases?

Neem dan contact met ons op …

Koen Klokgieters

CEO InnoPlot

M: 06 4693 4577